Proteklih dana hrvatska metropola ponovno je živjela u pravom modnom duhu. Platforma Atelier Green Energy zaslužna je za dugoočekivani povratak hrvatskih i regionalnih dizajnera na modne piste, a prvu je večer obilježila samostalna revija proslavljenog tandema Tandarić Šekuljica, poznatijeg pod imenom ELFS. Spoj mode, glazbe, zabave te više od 400 zaljubljenika u ovakve manifestacije, bili su pravi recept za nezaboravno modno druženje na Zagrebačkom Velesajmu.
Da su upravo Freixenet pjenušci najdraži gosti svake zabave, uvjerili su se i posjetitelji ELFS modne revije kojima se nudilo osvježenje na bazi svježeg aromatičnog Freixenet pjenušca. Posjetitelji su uživali u Freixenet ICE i Freixenet ICE Rose pjenušcima koji se proizvode od sorte grožđa glera, a odlikuju ih svježina i umjereni mjehurići. Freixenet pjenušci oduševljavaju svojim laganim citrusnim notama i okusom reske jabuke što ih također čini idealnim za nezaboravne zabave.
Freixenet ICE i Freixenet ICE Rose pjenušci nose zaštićenu oznaku geografskog podrijetla cava, specifičnu za pokrajinu Kataloniju. Cava je vrsta pjenušavog vina koja se proizvodi tradicionalnom metodom vrenja u boci, u svijetu poznatom i kao “šampanjska metoda”. Tu vrstu vina odlikuju bogati mjehurići i zlatna boja, a zbog svoje pitkosti, specifičnih mjehurića i mediteranskog štiha savršena su za svakodnevnu konzumaciju.
Specifičnost Freixeneta ICE je u tome što je kreiran na način da je najbolji kada se posluži uz nekoliko kockica leda i svježe voće poput breskve, šumskih bobica ili tropskog voća, što mu sve daje toliko potrebnu svježinu u ljetnima danima. Vlasnici vinarije Freixenet, obitelj Ferres, predani su u svojoj namjeri da njihova cava bude u središtu proslave svakog lijepog trenutka u životima njihovih potrošača uz moto #CelebrateLaVida, koji slavi mediteranski duh.
A ako tražite inspiraciju i poželite kod kuće složiti svoj aromatični Freixenet koktel, evo njihovog prijedloga:
20 ml Giffard Pineapple syrup
100 ml Freixenet Cordon Negro
Dehydrated Pineapple
Freixenet je jedan od najpoznatijih proizvođača pjenušavih vina s tradicijom duljom od 150 godina, korijene ima u španjolskoj pokrajini Kataloniji. Danas je Freixenet svjetski brend koji proizvodi vina i pjenušce u šesnaest prestižnih vinskih pokrajina po cijelom svijetu, od Španjolske i Italije pa sve do Kalifornije, Argentine i Australije.
Nećemo nimalo pretjerati ukoliko za Freixenet kažemo kako se radi o apsolutnom, svjetskom šampionu u proizvodnji pjenušaca. Ovo posebno dobiva na težini kada se uzme u obzir kako Freixenet proizvodi najcjenjenijom, klasičnom metodom vrenja u boci. Radi se o jedinstvenom spoju tradicije, iskustva, podrumu nedaleko Barcelone, na jednom od najvećih vinorodnih područja na svijetu, s obiljem mediteranskog sunca. Freixenetovi pjenušci prepoznatljivi su širom svijeta zbog svoje svježine i voćnosti te delikatnih aroma karakterističnih za pjenušce proizvedene upravo klasičnom metodom. Teško, pa čak i nemoguće je dosjetiti se sličnog primjera u svijetu pjenušavih vina, koji bi uključivao sve navedeno, a da bi pri tome nudio bolji odnos nivoa i postojanosti kvalitete, cijene i ugleda. Posjećujete li Barcelonu, ne propustite priliku i vlakom posjetite ovaj podrum u kojem odležavaju impresivne desetine milijuna boca dok u njima polako nastaju fini, dragocjeni mjehurići.
Foto: Danijel Galić, Zvonimir Ferina